Wil je met een scooter de openbare weg op dan ben je verplicht om de scooter WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Veroorzaak jij schade dan regelt de WA verzekering dat de gemaakte schade wordt vergoed. Naast een WA-verzekering zijn er ook nog andere type scooterverzekeringen maar deze zijn niet verplicht.

Wat kost een scooterverzekering
Een scooterverzekering heb je al vanaf zo’n 6,- euro. De premie die je voor een verzekering betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste twee factoren zijn je leeftijd en de gewenste dekking. Een 16-jarige bestuurder is in praktijk meer kwijt dan een bestuurder van 25 jaar. De standaard WA-verzekering is het goedkoopst. Hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de verzekeringspremie.

WA
De standaard WA-verzekering dekt de schade die jij veroorzaakt met je brommer of scooter. Rijdt je bijvoorbeeld tegen een auto aan dan keert de verzekering het schadebedrag aan de tegenpartij uit. Deze verzekeringsvorm is het goedkoopst en tevens verplicht.

WA-plus
De WA-plus verzekering dekt naast de schade die jij veroorzaakt ook de schade die ontstaat bij een poging tot diefstal en joyriding. Wordt jouw scooter dus beschadigd door anderen zonder dat jij erbij betrokken bent dan keert de verzekering dus ook vaak uit. Deze verzekeringsvorm is duurder dan de standaard WA en niet verplicht.

Allrisk
De Allrisk dekking is de meest uitgebreide scooterverzekering die je maar kunt wensen. Naast de schade die jij veroorzaakt bij anderen wordt tevens je eigen schade gedekt. Ga je onderuit met je scooter of maak je een vergissing waardoor er schade ontstaat dan keert de verzekering aan jou uit.

WA met diefstal uitbreiding
Je kunt er ook voor kiezen om je scooter te verzekeren met een standaard WA verzekering en uit te breiden met een extra diefstal verzekering. Wordt je scooter gestolen en kun je bewijzen dat je een goedgekeurd slot hebt gebruikt, dan keert de verzekering uit. Met name duurdere scooters worden vaker gestolen. Koop daarom altijd, ongeacht of je tegen diefstal verzekerd bent of niet, bij voorkeur een slot met een ART keurmerk. Hoe hoger het getal achter de ART keuring, hoe veiliger het slot is. Bekijk hier ons volledige aanbod aan scootersloten.

Aanvullende verzekering
Je kunt de verzekering ook uitbreiden met een ongevallenverzekering en een rechtsbijstand. De ongevallenverzekering dekt ook de schade aan kleding en letsel die je oploopt tijdens een ongeval. De rechtsbijstand helpt je om de schade te verhalen en sneller te beschikken over het schadebedrag. Krijg je te maken met een tegenpartij die niet wil meewerken dan is de rechtsbijstandsverzekering een uitkomst.

Met de scooter op reis
Ga je op reis met je scooter? Zorg dan ook voor een goede reisverzekering. Ook binnen Nederland geldt deze verzekering vaak wanneer je buitenshuis verblijft. Bijvoorbeeld wanneer je met de scooter naar een meerdaags festival gaat.

Verzekering aanvragen?

Menu